What’s in a name?

Namen, namen, namen. Ze houden me wel bezig de laatste tijd. Het is ten slotte iets persoonlijks en dat maakt de keus soms wel moeilijk, het ‘gevoel’ moet goed zijn maar ook duidelijk voor de buitenwereld. Nu gebruik ik mijn echte naam nooit op internet dus meet ik me een naam aan die bij me past. Francis is dan een naam die ik al heel lang gebruik voor forums of als chatnaam. Nu moet ik bekennen dat deze naam niet ver van mijn werkelijke naam afligt, maar de, ik zal het maar de werkelijke wereld noemen, kent me niet met deze naam. Zeker een jaar lang logde ik onder de naam Francis over o.a. koffie en of thee, ik leuterde er aardig op los. Maar dat is inmiddels verledentijd.

Half Oktober stortte ik me, na een ruim half jaar log-pauze, op WordPress. Een andere aliasnaam werd aangemeten. Ciske. Daar was ik snel over uit. Plak de namen aan elkaar en je hebt FranCiske. Ik zal het maar verraden, deze naam lijkt wel heel erg veel op een voornaam die mijn ouders me gaven.

En dan nog een blog-naam. ‘Rommel Zolder’ had ik bedacht. Daar was ook al een start meegemaakt maar ik voelde me er niet helemaal prettig bij. Of zal het misschien aan het uiterlijk van de blog gelegen hebben? Afgelopen maandag kwam ik thuis en vond dat ene verjaarskaartje met de titel
‘6 November een heel bijzondere dag!’. In dat kaartje werd ook de oorsprong van de maand November uitgelegd. Ik wist het toen meteen, Novembris moet de naam van mijn nieuwe blog zijn. Ik schrijf hier ten slotte zelf, dus alle namen moeten kloppen, Ciske en Novembris komen dan wel heel erg dicht bij mij. Al geef ik niet alles van mezelf prijs, deze namen doen dat zeker wel.

Advertenties

3 Responses to “What’s in a name?”


 1. 1 Alice Verheij 9 november, 2006 om 1:04 am

  Hi Francisk?,

  what’s in a name? Heel erg veel. Mijn geboortenaam is vorige week veranderd. Dat was nodig. De oude naam was ik niet (meer). Onder mijn nieuwe naam is een nieuw leven begonnen. Toch houdt ik van die oude naam. Hij heeft zoveel meegemaakt, goed en slecht. Maar die nieuwe? Dat ben ik. De naam is – eindelijk – van mij, ook al was daar de rechtbank voor nodig.

  Alice Verheij
  http://aliceverheij.wordpress.com

 2. 2 novembris 9 november, 2006 om 7:23 am

  Een naam is iets persoonlijks en het gevoel daarbij moet goed zijn.

 3. 3 Helene 11 november, 2006 om 1:08 pm

  Mijn nickname is Heeltje maar gebruik mijn eigen naam ook wel. Het maakt me niet zo uit dat ik te eventueel te traceren ben via mijn eigen voor en achternaam. Maar voor mijn weblog vond ik dat nou weer wel te ver gaan. Dus vandaar smitje, lol.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
Hoeveel zijn d’r hier ?

Hier kijk ik tegen aan
november 2006
M D W D V Z Z
« okt   apr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Hit Counter unieke lezers hebben samen
Hit Counter keer alles bekeken
Advertenties

%d bloggers liken dit: