Voor de nieuwe week begint ….

….. eerst nog een verslagje van de afgelopen week.

Maandag en dinsdag hoorde nog bij onze heerlijke thuisvakantie, gewoon heerlijk ontspannen en doen waar we zin in hadden.
Woensdag begon weer de werkweek, gelukkig maar een hele korte van 3 dagen. Voor mij was het terug op de werkvloer aan het eind van deze woensdag alsof je nooit weggeweest bent, of je geen vakantie hebt gehad. Toch besloot ik om s’avonds 2 heerlijke caken te bakken. Ik was in mijn afwezigheid verjaard dus daar hoorde een traktatie voor de collega’s bij. Wel heel simpel maar je hebt weer wat te doen hè. Ik heb dan wel 2 bakblikken in de rechthoekige vorm maar de ene is om een brood in te bakken dus die was niet geschikt. Ik had 2 blikken van 25 cm nodig, Geen idee hoe ik eigenlijk de juiste maat moet bepalen. Het ene blik was dus al gelijk afgeschreven dus ik meette die andere eens aan de onderkant en de bovenkant. Onder is de lengt ietsje meer dan 27cm en de bovenkant was zo rond de 31 a 32 cm. Toch maar gewoon geprobeerd, dan wordt de cake toch ietsje lager. Maakt niets uit. Voor die andere cake had ik ook een oplossing gevonden. Handige cakevormpjes heb ik eens gekregen en die ging ik nu proberen. Tien vormpjes ingevet en gevuld, dacht ik. Nee dus bij het in de ovenplaatsen telde ik ze nog een aantal maal opnieuw. Het waren er maar negen. Had ik er toch nog één vergeten te vullen. Ach so what, negen moet ook maar goed zijn. Toen R. thuiskwam van het werk geurde de hele keuken naar heerlijke bakluchten.
Donderdag dus op pad met mijn blauwgroene tupperware doos. Echt veel werd er niet gegeten van mijn bakkunsten. Maar de mensen die wel proefden merkten op dat het goed gelukt was of dat ze het echt lekker vonden. Deze dag werd ik gepolst of ik zaterdag kon werken i.p.v. een andere collega, zij kon eigenlijk niet, maar ik besloot dat ik daar nog niet klaar voor was. Na het werk de doos meegenomen naar mams waar ik aan kon schuiven voor een heerlijke zuurkool maaltijd. Twee tantes en een oom waren ook van de partij. Na afloop bij de koffie kon ik aan hen ook een stuk van mijn kruidcake slijten.
Vrijdag was het echt heftig druk op de werkvloer, een collega was ziek en dat gaf o.a. veel hilariteit. Deze collega moest ook op zaterdag werken maar nu moest er dus zeker een vervanger geregeld worden. De ‘bazin’ melde dat wij dat maar even moesten regelen, er moet gewerkt worden. De collega die donderdag dus een ander zocht die kon het dus al helemaal vergeten, anders waren er 2 vervangers nodig. Iedereen had afspraken en kon of wilde niet. Ik, zei de gek, bood me dan maar aan om te werken. Dan maar door de zure appel heen bijten. De dag werd helaas wel emotioneel afgesloten. Collega J. had de leeftijd van 70 bereikt en zo eindigde zijn carrière op onze werkvloer. Met een heerlijk etentje bij de Japanner ‘vierden’ wij zijn verjaardag en afscheid. J. had passende herinneringen geregeld. Tijdens het aperitief reikte hij stokjes gewikkeld in blauw getinte servetten uit. We konden dus alvast oefenen. Iedereen rolde ze weer netjes in het servetje met daaromheen het elastiek en tijdens het eten gebruikten we de stokjes van de Jap. Best wel moeilijk maar er lag geen bestek op tafel dus zette je gewoon door en iedereen kreeg zijn hapjes echt wel naar binnen. Aan het eind van deze avond had J. nog iets ter afscheid, een postduifje met een berichte, voor elke collega ééntje. Toen kwam het handen schudden en tot ziens zeggen, nadat ik aan de beurt was geweest ben ik gelijk weggesneld op zoek naar mijn jas. Ik kon de emoties niet de baas. Zaterdag ging dus ´s ochtends de wekker, boodschappen werden gedaan en op weg naar het werk. Gelukkig maar 3 uurtjes, maar het maakt wel een heel gat in je dag totaal ben je toch wel 4 ½ uur van huis. Gelukkig was het gezellig werken met de andere collega die voor zichzelf helaas geen vervanger vond, en bracht ik het er toch goed vanaf. Bij thuiskomst weer een kaartje uit Finland ontdekt en deze dus direct aangemeld en geplaatst op mijn Kwatta-blog. Uitgeteld lag ik gisteravond op de bank, wat zeg ik, van half 5 tot half 9 heb ik gewoon liggen maffen. Zo, dan  kom ik nu dus bij zondag. Heerlijk niksen, computeren, scrabble spelen, met de hond wandelen. Gewoon zoals een zondag hoort te zijn.

Advertenties

1 Response to “Voor de nieuwe week begint ….”


  1. 1 Chantal 21 november, 2006 om 2:20 pm

    Zo, we zijn weer helemaal bij.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
Hoeveel zijn d’r hier ?

Hier kijk ik tegen aan
november 2006
M D W D V Z Z
« okt   apr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Hit Counter unieke lezers hebben samen
Hit Counter keer alles bekeken
Advertenties

%d bloggers liken dit: