Schin op Geul

Stoomloc van schin op Geul naar ValkenburgFuuut fuuut klonk het vorige week rond deze tijd. Ik sprong uit m´n sloffen en stapte in mijn schoenen. Zonder de veters te strikken holde ik door de open staande schuifdeuren. Over het terras, heuveltje af over het uitgesleten paadje door de struiken, dan zo´n 20 meter over het gazon tot aan het hek dat de rand van het park aangaf. Tussen de bomen stond ik, armen over het prikkeldraad en in mijn handen mijn camera in de aanslag. Daar komtie riep mijn partner van het terras, en knip ik had um. Vastgelegd op mijn digitale drager in de camera en nu kunnen jullie het ook zien.
Het is de stoomlocomotief die van Schin op Geul naar Valkenburg rijdt, dan nog een aantal dorpjes aan doet en vervolgens weer om keert.

ons uitzichtonze bungalow acter de boom

Het was lekker zonnig met een blauwe lucht. Dat was de vorige dag trouwens ook al. Een druifjes op tuinmuurtjewandeling van het bungalowpark tot in het dorp Schin op Geul heb ik toen gemaakt. Het park uit was erg makkelijk ook in het dorp liep het heerlijk. Ik genoot van de mooie tuintjes die de mensen hier goed onderhouden. Terug naar het park viel dus erg tegen, het was weer berg op en dat ben ik niet gewend. In onze provincie heb je wel de Utrechtse heuvelrug maar daar wandel ik eigenlijk nooit ik begeef me altijd op de ´platte´ wandelpaden.
Kerkewegjede Geulweg terug door spoorwegtunnel

We hebben ons prima vermaakt van vrijdagochtend t/m maandagochtend. parkeekaartVrijdag en maandag waren we ook nog even in Valkenburg. Onze auto parkeerde we beide keren op het Walramplein. Maandag om 10:06 kochten we dan weer een kaartje bij de parkeerautomaat deze keer stonden we op plein zuid. De tijd stond correct in het typisch Valkenburgscherm van de automaat maar toen deze het kaartje uitspuwde viel ons op dat het tijdmechanisme in de automaat nog niet was bijgesteld. Van 11:00 tot 13:00 zouden we kunnen parkeren. Ha ha ha. Uiteindelijk hebben we daar niet van geprofiteerd. Want na de laatste koffie met vlaai hier in het zuid Limburgse land verlieten we tegen twaalven de parkeerplaats om weer richting Utrecht te rijden.

Advertenties

0 Responses to “Schin op Geul”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
Hoeveel zijn d’r hier ?

Hier kijk ik tegen aan
april 2007
M D W D V Z Z
« nov   mei »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Hit Counter unieke lezers hebben samen
Hit Counter keer alles bekeken
Advertenties

%d bloggers liken dit: