Naastenliefde…….het is er!

Tegenwoordigwereld lijkt het of we langs elkaar heen leven. Laatst was er een nieuws bericht dat Utrecht in de top 10 lijst van de wereld staat van snel lopen op trotoir. We leven sneller, sms en mobiel bellen dragen daar aan bij.

Nu ging ik afgelopen maandag met de tram naar de stad, ik moest in het centrum zijn. Daar de auto parkeren is een ramp en dan is de tram de beste oplossing.
Luid telefonerend kwam een knaap van begin 20 ingestapt bij de 3e halte. De hele tram kon meegenieten. Nu was het een normaal gesprek maar ik vond het toch erg irriteren. Het gesprek was afgelopen, en hij staarde wat voor zich uit om daarna weer in z’n mobieltje te speuren naar ….ja wel hoor…..naar een volgend telefoonnummer. Weer werd er een gesprek op erg luide toon gevoerd, dit keer over onzinnige dingen als ‘ik zit in de tram’, ‘ik ben onderweg naar jou’.

‘S avonds voor ik in de tram stapte melde ik per mobiel het thuisfront dat ik onderweg was. Netjes beschaafd, kort en op zachte toon. Ik wilde niet te opvallend zijn. De tram was net vertrokken ging mijn telefoon! ‘Ja, met mij’ antwoorde ik zacht. Of ik daarna nog op die rustige zachte toon ben blijven praten weet ik niet, al denk ik wel dat het zo was. De mededeling kwam tot mij dat onze geliefde hond net was overleden. Manlief was helemaal overstuur. Na het gesprek was ik ook helemaal stil, maar dat ben ik meestal wel in de tram. Opeens draaide de man, die voor me zat zich om ‘Gaat het wel mevrouw?’. Ik vertelde dat onze hond van 11 jaar overleden was en dat ik nu veel liever thuis was maar dat ik nu helemaal niets kan en me opgesloten voel in de tram. ‘Veel sterkte hoor’ zei hij nog voor hij de tram verliet. Een aantal halte’s verder verliet een andere man de tram en in het voorbij lopen wenste ook hij me veel sterkte. Echt lief en warm om dit mee te maken al besefte ik dat pas veel later.

Een dag later schreef ik mijn frustratie voor het eerst van me af in het forum dat ik veel bezoek. Warme berichten volgden van de andere forum bezoekers. Dat was zeker ook erg fijn. Maar wat me gister gebeurde dat had ik helemaal niet verwacht. Bij thuiskomst lag er een kaartje op de mat. Een plaatje van 2 kindjes zittend op het strand met op de achterzijde de tekst
‘Heel veel sterkte met het gemis van je hond. Deze kaart symboliseert mijn sterkte, en een arm om je schouder in deze vervelende tijd. Veel liefs’
Weer een onbekend persoon, deze had mijn frustratie gelezen op het forum en via via mijn adres achterhaald.

Zo begin ik deze tekst met iets wat ik eigenlijk ook werkelijk dacht; Wij mensen leven langs elkaar heen, zonder groeten e.d.
Maar zo blijkt dat niets is wat het lijkt! Ook de mensen die je niet kent leven met je mee en dat tonen ze allen op hun eigen manier, door hele kleine dingen. Een hand op je schouder in het voorbij lopen of een symbolische arm om je schouder per post.
Ondanks alles een heerlijk gevoel om te ervaren in deze verdrietige periode.

Advertenties

0 Responses to “Naastenliefde…….het is er!”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
Hoeveel zijn d’r hier ?

Hier kijk ik tegen aan
mei 2007
M D W D V Z Z
« apr   jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Hit Counter unieke lezers hebben samen
Hit Counter keer alles bekeken
Advertenties

%d bloggers liken dit: