Met stille trom vertrokken?

vervolg op: Afscheid van een paar oren.

Afgelopen woensdag zou het einde zijn van de 7 meter hoge oren. Die dag heb ik echter de mensen in Utrecht over een heel ander onderwerp horen praten. Voornamelijk over het niet gaan stemmen. Over mijn favoriete oren werd totaal niet over gesproken. The Day after, donderdag dus, raapte ik al vroeg de krant van de mat en weer was de hele krant bezaaid over het (niet) stemmen op de burgemeesterskandidaten. Opeens zag ik een artikeltje met het woord Nijntje, maar niets over de superoren. Wel een vreselijk bericht, hoe kan zo iets nou op een pleintje met  zo’n lieflijke naam.

In de krant dus niets gevonden. Op het Wereld Wijde Web dan maar eens gezocht. Daar vind ik met veel Googlen uiteindelijk aankondigingen van het verwijderen van de Nijn-oren. De gemeente Utrecht en de Utrechtse Communicatie Kring berichten er over.

De Nijn-oren lijken wel met stille trom vertrokken aangezien er niemand officieel bericht dat de oren daadwerkelijk verwijderd zijn. Nu had ik natuurlijk vandaag de stad in kunnen gaan om met eigen ogen te zien of de oren nu echt verwijderd zijn, maar aangezien ik daar toch echt geen tijd voor had ben ik blij dat ik kan vertellen dat ik toch nog een bewijs gevonden heb.
De zender RTV-Utrecht zendt elke avond om 18:00 uur het nieuwsmagazine van Regio TV Utrecht uit en dit programma, U Vandaag, heeft elke zaterdag het nieuws van de afgelopen week. Omdat deze week in het teken stond van het kiezen van een nieuwe Utrechtse burgemeester was er de andere avonden natuurlijk geen tijd om over de oren van Nijn te vertellen. Eindelijk deze avond dan, wel 34 seconden werden er besteed aan mijn favoriete onderwerp.

“Vanuit de trein zag je ze staan boven op de Neudeflat in Utrecht, de oortjes van Nijntje, of liever gezegd de oren want ze zijn zo’n 6 meter hoog. Het is een stalen constructie met een doek er op gespannen en die heeft z’n beste tijd gehad, daarom haalde een grote kraanwagen deze week de oren van het dak. De oren stonden daar sinds 2006 ter gelegenheid van het evenement in de 7e hemel. De oren hebben ook nog de 80e verjaardag van Dick Bruna, de geestelijk vader van Nijntje, meegemaakt.”

Wil je de uitzending zelf bekijken volg dan deze link, eventueel doorspoelen naar 14 minuten en 50 seconden om alleen het bedoelde bericht te zien. Deze uitzending is een week lang, tot zaterdag 20 oktober, via deze link te bekijken.

Advertenties

6 Responses to “Met stille trom vertrokken?”


 1. 1 Nejitrevoza 14 oktober, 2007 om 2:49 pm

  Ze waren vies geworden en zeg nu zelf, de oren van Nijntje horen niet vies te zijn 🙂
  Van mij mogen ze die UFO ook van “De Inktpot” afhalen (Moreelsepark).

 2. 2 Ciske 14 oktober, 2007 om 4:05 pm

  Als ik dan mag kiezen tussen de oren van Nijn op de Neudeflat of de UFO op ‘De Inktpot’ dan zou ik de oren met een sopje schoon maken en weer boven op de Neudeflat takelen. Die zelfde takel kan dan gebruikt worden om die UFO te verwijderen, al 7 jaar staat dat gevaarte bovenop onze ‘Inktpot’ en dat is toch wel lang genoeg.

 3. 3 emiel 15 oktober, 2007 om 2:00 pm

  Stond wel in het ad: fotobericht op de 4 dacht ik. Heb zelf het stukje erbij geschreven :0

 4. 4 Ciske 15 oktober, 2007 om 8:34 pm

  Echt waar? Dan heb ik toch niet goed opgelet. 😦

 5. 5 Butzel 6 juli, 2008 om 10:51 pm

  … you have a very nice Site – Please visit my Webpage under Butzelnews Thanks and Greetings from Germany


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
Hoeveel zijn d’r hier ?

Hier kijk ik tegen aan
oktober 2007
M D W D V Z Z
« jul   feb »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Hit Counter unieke lezers hebben samen
Hit Counter keer alles bekeken
Advertenties

%d bloggers liken dit: